Via internet of reisbureau?

Boeken via internet of toch een reisbureau?

A TRIP TO GREEK PROVINCE OF MACEDONIA AND THE CITY OF THESSALONIKI 2012

Als je je vakantie naar Griekenland via internet boekt, kan de voorpret meteen beginnen. Of toch niet? De beste tips voor een vrolijk, voordelig en veilig vakantiegevoel.

Online boeken in opkomst

Steeds meer mensen boeken hun reis naar Griekenland online. Dat heeft veel voordelen. Je hoeft er de deur niet voor uit, je kunt kiezen uit het grootste aanbod van vakanties, je bent vrij om te kiezen voor een pakket reis of om je vakantie helemaal zelf bij elkaar te puzzelen, je kunt gemakkelijk prijzen vergelijken en je bent dus vaak voordeliger uit.

Prijsvrij: online reisbureau

Als slimme variant is er bovendien het online reisbureau – dat is online boeken met de service en het aanbod van een traditioneel reisbureau – maar dan goedkoper. Kijk bijvoorbeeld eens bij Prijsvrij.nl. Dit online reisbureau met alle zonvakantie4s rond de Middellandse Zee bied je alle reizen van zowel verschillende bekende ANVR/SGR aangesloten Nederlandse touroperators als gerenommeerde aanbieders uit het buitenland, maar dan zónder boekingskosten. Met hun best deal garantie betaal je nooit teveel voor je vakantie.

De voor- en nadelen van het reisbureau

Slow Travel Agency, Sustrans

Toch zijn er nog steeds mensen die de voorkeur geven aan een traditioneel reisbureau. Het persoonlijke contact, de hulp bij je keuze en het gemak dat alles voor je wordt geregeld zijn belangrijke voordelen. Maar er zijn ook nadelen: de keuze is beperkter, je bent minder vrij om je eigen vakantie samen te stellen, je moet je keuze maken uit de reisgidsen die je toevallig meekrijgt en je moet maar op de blauwe ogen van de medewerkster geloven dat dat ‘authentieke plaatsje op Lesbos’ ook echt zo leuk is als zij je belooft.

Een veilig gevoel

Greece-1147

Wat de betrouwbaarheid betreft is er geen verschil tussen de reisbureaus en de online aanbieders. Ze kunnen allemaal failliet gaan en er zijn zowel malafide reisbureaus met een fysiek kantoortje als internetaanbieders die het niet zo nauw nemen met de regels. Altijd opletten dus. Als de aanbieder is aangesloten bij de ANVR zit je goed. Deze brancheorganisatie controleert op eerlijke voorwaarden, kennis en kwaliteit, veilig en verantwoord reizen, uw geld in goede handen en zekerheid als er toch iets mis gaat. Op de website van de ANVR kun je checken of een reisorganisatie of reisbureau is aangesloten. Let voor je boekt ook op de annuleringsvoorwaarden. Die variëren van heel streng tot uiterst flexibel.

Pakket of puzzelen

Kies je voor de voordelen van het online boeken, dan is de eerste vraag: wil je je reis helemaal zelf samenstellen of kies je voor het gemak van een pakketreis. In het eerste geval kun je je hotel(s), de vluchten, de autohuur en de verzekering helemaal zelf uitkiezen. Dat kost wat meer tijd, maar het wordt zo wel een vakantie die precies is zoals jij dat wilt. Je kunt ook op internet kiezen voor een pakketreis, meestal precies dezelfde als bij een reisbureau – maar dan voordeliger.

Waar beginnen?

Je kunt natuurlijk ‘Griekenland’ en ‘vakantie’ intypen in Google, maar dat levert zoveel zoekresultaten op dat je niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig hebben wij al veel voorwerk voor je gedaan. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van de meest bekende aanbieders van vakanties naar Griekenland. Pakketreizen, hotels, vluchten en huurauto’s: je vindt ze hier allemaal!