Parga

Prachtig Parga:

Het mooiste plaatsje van Griekenland?

Parga Griekenland

Onze Parga & Epiros vakantie TOP 5:

vakantie Parga

Toen wij onze vrienden vertelden dat we naar Parga zouden gaan, was er niemand die ooit van dit Griekse plaatsje had gehoord. Gelukkig maar, want dan was het vast veel drukker geweest. Parga ligt in het noordwesten van Griekenland, niet ver van de Albanese grens en tegenover het bekende eiland Corfu. Een prachtig plaatsje dat we iedere Griekenland liefhebber aan kunnen bevelen!

En als je gaat, ga dan bij voorkeur niet in augustus. Dan heeft heel Europa vakantie, inclusief de Grieken zelf, en dan het erg druk zijn in Parga. Maar wanneer je ook gaat, Parga is een mooi en sfeervol kustplaatsje dat veel te bieden heeft.

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Wat is er te doen?

Heel veel. Zo zijn er alleen al in Parga zelf drie stranden: vanaf de boulevard spring je zo Krioneri Beach op, het stadsstrandje waar je voor weinig geld een parasol kan huren. En zwem vanaf dit strand ook eens naar het kleine eilandje Panagia. Er staan twee kerkjes en je vindt er de restanten van een oude vesting. Met een bootje of te voet over de hoge rots die Parga siert, kom je op het lange strand, Valtos Beach. Daar kan je – bij gunstige wind – direct in het begin al eindeloos snorkelen. Nergens in Griekenland hebben we zoveel vissen om ons heen gezien. In alle vormen, maten en kleuren.

Vroegboekactie Ross Holidays

En voor de rustzoekers is er Piso Krioneri, verborgen achter een paar hotels. Een klein strandje waar vooral Grieken komen. Een boekje over Parga vertelt: ‘de beslotenheid en het rustgevende ruisen van de zee doen u tijd en zorgen vergeten.’ En het is waar, we hebben het er zelf ervaren. Naast stranden biedt Parga een grote vesting, bovenop de rots, talloze leuke winkeltjes en een grote keuze aan taverna’s. Vanaf de pier vertrekken bootjes naar diverse bezienswaardigheden, naar stille stranden en naar het eiland Paxos. Daar vaart zelfs een voordelige veerdienst heen. Een mooi eiland en alleen al de boottocht is de moeite waard.

Omgeving van Parga: Epiros

Parga ligt in de Griekse streek Epiros. De natuur is er prachtig en er is veel te zien. Een echte aanrader is de mythologische rivier Acheron. In het plaatsje Glyki kun je deze ijskoude rivier in. Een bijzondere ervaring, vooral tijdens de hete zomermaanden. In de directe omgeving van Parga vind je verder diverse authentieke dorpjes, waar je de echt Griekse sfeer kunt proeven. Ook liefhebbers van oude opgravingen komen in Epiros volop aan hun trekken.

Parga (5)

Leuke taverna’s in Parga

En dan de inwendige mens! Parga kent vele leuke taverna’s. Vaak met een mooi uitzicht over de zee. Voor wie op zoek is naar grappige obers en Griekse muziek, hebben we een geheime tip. Want vlak voor het paadje naar Piso Krioneri, ligt taverna Krioneri. De obers zullen je er met open armen ontvangen, op de achtergrond klinkt Griekse muziek en de prijzen zijn laag. Toen we een ‘lemon’ bestelden, ging de ober op een stoel staan en plukte een verse citroen voor ons. Griekse humor voor de echte liefhebbers. Als je deze taverna voorbij gaat en direct daarna het paadje naar het strand Piso Krioneri neemt, kom je bij een andere leuke taverna, waar vaak Griekse muziek wordt gespeeld en gezongen. Voor de liefhebbers!

Onze Parga & Epiros vakantie TOP 5: