Kreta

Authentieke vakantie in Griekenland:

Ontdek de rustige kant van Kreta

Kreta vakantie

Een last-minute Kreta roept bij veel mensen gedachten op aan overvolle stranden, drukke winkelstraten en zelfs aan files op de wegen. Massatoerisme dus. Maar dit grootste Griekse eiland heeft zoveel meer te bieden! Juist ook voor een heerlijk rustige vakantie met authentieke cultuur en weldadige natuur kun je je weg op Kreta beslist vinden. Met name in het zuiden en westen van dit eiland.

Onze TOP 5 Kreta aanbieders:

Het woeste deel van West-Kreta

Vakantie West-Kreta

Aan de westkant van Kreta ligt de provincie Chaniá. Ver weg van de drukste badplaatsen van het eiland vind je hier woeste natuur met indrukwekkende kloven. Maar je kunt er ook heerlijk bijkomen op eindeloze zandstranden. Het is de deel van het eiland waar ooit de bekende film Zorba de Griek werd opgenomen. Heerlijke dorpjes, kronkelwegen, authentieke dorpspleintjes en fraaie kloosters vormen samen het decor van een Griekenland waar het soms is alsof de tijd er écht stil is blijven staan.

skyline with mosque of chania

De stad Chania (zie foto) is zonder twijfel de mooiste stad van het eiland. Met een wirwar van straatjes, gastvrije mensen en een heerlijke keuken is dit een plek om je thuis te voelen.

Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.

Het zonnige Zuid-Kreta

Zuid-Kreta

Hier in het uiterste zuiden van Europa kun je de wind van het Afrikaanse continent soms voelen. Ook in dit deel van het eiland vind je prachtige kloven, zoals de Ímbros-kloof, elf kilometer lang en soms maar een paar meter breed. In leuke havenplaatsjes kun je hier het leven van de Kretenzers in alle rust gadeslaan. En zoek je wat meer vertier, is Rethymnon een stad die een bezoek beslist waard is.  Het zuiden van Kreta is beslist een aanrader voor de liefhebber van het echte Griekenland.

Authentieke vakanties Kreta

Het grootste en meest veelzijdige aanbod van vakanties naar Kreta vind je bij TUI… Wil je genieten van een authentieke vakantie op Kreta? Dan moet je beslist bij Ross Holidays zijn. Deze Griekenland specialist brengt je naar de mooiste plekjes, verdeeld over het veelzijdige West-Kreta en het heerlijk rustige Zuid-Kreta.

Vroegboekactie Ross Holidays

Onze laatste tip voor een bijzondere vakantie naar Kreta: kijk eens bij de enige reisaanbieder die rechtsaf slaat waar anderen naar links gaan. Met een ruime keuze aan authentieke accommodaties. Beleef ‘het geluk van de zonsondergang’, proef het ‘(h)eerlijke landleven’ of ontdek ‘het dorp van de liefde’. Je ontdekkingsreis op Kreta begint bij Eliza was Here….

10 x leuk om te doen op Kreta:

– Wandel door de prachtige Samaria Kloof

– Bezoek het historische paleis van Knossos

– Maak een boottochtje naar het Venetiaanse fort van Spinalonga

– Wandel door het natuurlijke palmenbos van Vai en rust uit op het prachtige strand

– Dwaal rond in het imposante Arkádi klooster

– Struin door de sfeervolle oude binnenstad van Chania, waar je ook goed kan shoppen

– Ontdek de rustige dorpjes en oude kerkjes in de vruchtbare Amári vallei

– Beleef de geschiedenis van Kreta in het openluchtmuseum van Lychnostátis

– Snuif de heerlijke geur van tijm op, tijdens een wandeling door de Imbroskloof

– Bezoek de weekmarkten van Timpaki en Moires en geniet van lokale producten

Onze TOP 5 Kreta aanbieders: