Kefalonia

Ontdek het geheim van Kefaloniá

Beach at Kefalonia

Onze top 5 aanbieders Kefaloniá vakanties:

Het eiland Kefaloniá in Griekenland is het grootste eiland in de Ionische Zee. Het is een bergachtig eiland met een indrukwekkende natuur. Het is weliswaar bekend geworden door de verfilming van het boek Captain’s Corelli’s Mandolin, maar het is nog altijd een voor het grote publiek bewaard gebleven geheim. Kefaloniá heeft dan ook alles voor de echte Griekenland liefhebber en is door de aanwezigheid van een eigen vliegveld toch heel goed bereikbaar. Sssst… niet verder vertellen!

Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.

Aankomst in het zuiden

Argostóli is de hoofdstad van Kefaloniá en ligt aan de gelijknamige baai in het zuiden. In de haven is altijd veel bedrijvigheid en op het centrale plein van het stadje kun je vanaf een terrasje de drukte aan je voorbij laten gaan. Een leuke stad ook om ’s avonds gezellig te eten en om te flaneren over de boulevard. In de directe omgeving van Argostóli en in de rest van het zuiden vind je langgerekte zandsttranden, authentieke dorpjes en veke kerken, kloosters en kastelen.

Kleurrijk Fiskárdo

Φισκάρδο [Fiskardo]

Helemaal aan de andere kant van het eiland vind je Fiskárdo, een schilderachtige vissersplaats aan een beschutte baai. Het dorp is gebouwd in de voor dit eiland karakteristieke stijl, met kleurrijke huizen. Het centrum is grotendeels autovrij en zo is Fiskárdo een heerlijke plaats om rond te slenteren en om te genieten van de rust en het alledaagse leven. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over de zee. In de directe omgeving van Fiskárdo vind je kleine baaien met mooie en rustige stranden. Diezelfde rust vind je in de dorpjes in het achterland, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Sami en omgeving

Het havenplaatsje Sami ligt centraal op het eiland. Het is er een komen en gaan van veerboten en vissersbootjes. In de omgeving van Sami zijn ook de opnames gemaakt voor de film Captain Corelli’s Mandolin. Je vindt er mooie strandjes, zoals het strand van Antisamos. De azuurblauwe zee en het groene achterland vormen met elkaar een lieflijk plaatje.

Het sprookje van Assos

Wie het dorp Assos nadert, zal even denken dat hij in een sprookje is beland. Het dorp ligt op het punt waar twee schilderachtige baaien bij elkaar komen en vormt zo een fotogeniek geheel. De oude Venetiaanse huizen, het gezellige dorpsplein en de terrasjes aan de haven maken het plaatje compleet. Op de heuvel achter het dorp vind je het oude fort met een prachtig uitzicht over het dorp. In de directe omgeving vind je ook het witte kiezelstrand van Mirtos, volgens velen het mooiste strand van Griekenland.

Assos, Kephalonia, Greece
Vroegboekactie Ross Holidays

10 x leuk om te doen op Kefaloniá:

– Geniet van de schilderachtige havenplaatsjes Assos en Fiskardo

– Maak een boottocht over het ondergrondse meer van Melissani

– Wandel door de prachtige natuur rond de berg Ainos

– Proef van de lokale kaas Myrzithra met een goed glas Robola, de rode en witte wijn van het eiland

– Relax op prachtige stranden, zoals Makris Gialos Beach, Myrtos Beach en Xi Beach

– Ervaar de ontspannen sfeer van het plaatsje Agia Efimia

– Beleef de gezelligheid van het hoofdstadje Argostoli

– Bezoek de druipsteengrotten van Dragarati

– Geniet van het uitzicht vanaf het middeleeuwse kastro in Agios Andreas

– Breng een bezoek aan het Agios Gerassimos klooster, met de kathedraal van de beschermheilige van het eiland

Reisaanbod:

Wil je naar Kefaloniá op vakantie? Check hieronder onze top 5 van aanbieders. Griekenland specialist Ross Holidays brengt je als eerste naar dit groene eiland waar toerisme nog nauwelijks is ontwikkeld. Ook Eliza was Here bied je bijzondere plekjes op Kefalonia. Als derde willen we je wijzen op het aanbod van TUI naar Kefalonia.
Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.
Tip: je kunt je vakantie op Kefaloniá heel goed combineren met een verblijf op het buureiland Itháki.

Meer zien van Kefaloniá? Bekijk het filmpje: