Fietsen

Fietsen onder de Griekse zon:

Beleef Griekenland op twee wielen

fietsen in Griekenland

Fietsen in Griekenland is een belevenis. Stippel je eigen route uit. Een dagtocht of een meerdaagse fietstocht, stevig klimmen of relaxed vlak: Griekenland heeft het allemaal. Fiets van dorp naar dorp, ontdek plekken waar je anders nooit komt en beleef het Griekse leven als geen ander. En het kan het hele jaar door!

Waar fietsen?

Fietsen kan natuurlijk overal. Op een beetje toeristische bestemming kan je al gauw toerfietsen en mountainbikes huren, vaak zelfs ook elektrische fietsen. Het is wel verstandig om voor je een vakantie boekt, te bedenken hoe sportief je wilt fietsen. Het ene gebied leent zich vooral voor klimmen en klauteren, het andere is ideaal om fluitend je kilometertjes te trappen. Bereid je goed voor. We geven je een paar voorbeelden.

Kos: fietseiland voor beginners

Het Griekse eiland Kos is hét eiland voor een heerlijke fietsvakantie. Met name het noorden is vlak, er zijn talloze fietsroutes voorhanden en je kan er overal fietsen huren. Zelfs voor een tandem of een bakfiets kan je er terecht. Ook vind je er speciaal aangelegde fietspaden, zoals langs de kust van Psalidi via Lambi tot aan Tigaki. Onderweg kom je de mooiste strandjes tegen. Je voeten op de pedalen, de wind in je haren!

Fietsen op Kos

Andere fietsbestemmingen

Ook bijvoorbeeld Corfu, Kos, Kefalonia, Zakynthos, Rhodos en Kreta zijn eilanden waar je als fietsliefhebber aan je trekken komt. Elk met een eigen landschap, eigen hoogteverschillen en unieke plekjes om per fiets te ontdekken. De Peloponessos leent zich meer voor mountainbikers: de paden zijn er ruiger, de hoogteverschillen groter.

fietsen Griekenland

Goed op weg met SNP natuurreizen

Zoek je een slim geplande fietsvakantie, met verblijf ik kleinschalige accommodaties en veel aandacht voor de natuur? Dan is SNP Natuurreizen jouw vakantiepartner. Met unieke privé-fietsvakanties op het prachtige Kefalonia, op het eiland Corfu en op Evia, met kust, bergen en groene heuvels in één afwisselende reis. Met een handige app en gps-tracks vind je gemakkelijk de weg en je hotels zijn goed geregeld.

SNP Fietsvakanties

Ook bij andere reisaanbieders

Als je het leuk vindt om een paar dagen tijdens je vakantie te fietsen, hebben ook de bekende reisaanbieders naar Griekenland vaak leuke fietsmogelijkheden. Ross Holidays biedt bijvoorbeeld een driedaags fietsarrangement aan onder leiding van een enthousiaste gids in de streek Pilion.

fietsen in Griekenland