Samos

Het mooie, bergachtige Samos

Dit eiland is zichzelf gebleven

Kokkari by Nikos Anastasiou

Samos is een prachtig bergachtig en groen eiland in het oosten van Griekenland, vlakbij de Turkse kust. Een heel gevarieerd eiland dat ondanks het toerisme nog helemaal zichzelf is gebleven. Eén van de mooiste delen van het eiland vind je ten westen van de badplaats Kokkari. Daar kun je ook heerlijk wandelen. Er zijn prima wandelboeken verkrijgbaar, ook in het Nederlands. Maar vergis je niet: je loopt niet over de Hoge Veluwe, dus een goede beschrijving en voldoende water is belangrijk. Een mooie tocht voert je bijvoorbeeld naar de Vallei van de Nachtegalen. Je wandelt door mooie bosgebieden, geniet van de vergezichten en je komt tussendoor de schilderachtige straatjes van het bergdorp Manolates tegen. Ook het dorp Vourliotes is de moeite waard. Proef op het dorpsplein vooral ook de verse sinaasappels uit de omgeving.

Meer vakantietips Samos

Samos heeft veel meer te bieden. Mooie stranden, leuke dorpjes, honingverkopers en pottenbakkers langs de weg. En voor wie zin heeft in een boottrip: ook een dagje shoppen in het nabijgelegen Kusadasi in Turkije is mogelijk. Maar beleef vooral de unieke sfeer van dit Griekse eiland zelf. Ook Samos-stad is een aanrader. ’s Avonds is het er gezellig langs de boulevard en in de daarachter gelegen winkelstraat. En overdag is een bezoek aan het hoger gelegen Vathy de moeite waard, het oude deel van de stad. Dit dateert uit de 17e eeuw, toen het vanwege de zeerovers nog te gevaarlijk was om vlak aan zee te bouwen. Met een huurauto zie je alles maar juist ook te voet is Samos nog een oase van rust. Bovendien beschikt het eiland over uitstekende busverbindingen. Veel plezier op Samos!

Pythagorio by Manolis Zannis-

Reisaanbod

vakantie Samos

Met de Nederlandse Griekenland specialist Ross Holidays ontdek je de mooiste bestemmingen op Samos. Kleinschalig, persoonlijk en altijd goed. Nog een tip voor een bijzondere vakantie op Samos: kijk eens bij de enige reisaanbieder die rechtsaf slaat waar anderen naar links gaan: Eliza was Here… Een compleet overzicht van alle vakanties naar Griekenland vind je op onze vakantiepagina

Onze Samos vakantie TOP 5: