Wandelen

Wandelen in Griekenland:

Over bloemenvelden en ezelpaadjes

Gorge Trail

Wandelen is dé manier om Griekenland heel intens en in je eigen tempo te leren kennen. Kies voor een bewegwijzerde route of stippel je eigen wandeling uit en geniet van de mooie natuur, ontmoet bijzondere mensen en vindt verscholen bergdorpjes… Op deze pagina geven we je tips en ideeën voor jouw wandelvakantie in Griekenland!

Waarom wandelen?

photo-46

Wanneer je met een huurauto door het Griekse landschap rijdt, kun je in korte tijd heel veel zien. Maar wie twee wandelschoenen aantrekt, ziet meer, hoort meer, ruikt meer, beleeft meer en geniet meer. Dat is pas echt vakantie! Je wandelt door kloven en langs kloosters, je rust uit in dalen en in dorpjes, je loopt over geitenpaden en bloemenvelden en je ontmoet vriendelijke boeren en aardige mede-wandelaars. Krijg je al zin?

Vroegboekactie Ross Holidays

Wanneer wandelen?

In Griekenland heeft elk seizoen zijn charme. Het voorjaar is misschien wel het allermooist. De zon schijnt, maar het is niet te warm en de natuur laat zich van haar mooiste kant zien. De zomer kan heet zijn, maar wie vroeg vertrekt kan een mooie ochtendwandeling combineren met een middag op het strand. In het najaar is de rust teruggekeerd, ontmoet je boeren die de olijven oogsten en is de temperatuur vaak nog tot in november erg aangenaam. In de winter kun je genieten van de mooiste wolkenluchten en wacht je na afloop van je wandeling een warm onthaal in de taverna, waar je bij kunt komen bij het knapperend haardvuur.

NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland

Waar wandelen?

Elk eiland en elk stukje vasteland is geschikt om te voet te verkennen. We hebben wel een aantal aanraders voor je. Kefaloniá bijvoorbeeld, waar je over de kalderimi’s kunt lopen, de traditionele keienpaden, die je door de prachtige natuur voeren. Of Kreta, waar je de mooiste kloven vindt, zoals de beroemde Samariakloof. Thassos is een prachtig wandeleiland, waar je over ezelspaden en kalderemia de mooiste plekjes kunt ontdekken. En ook Samos kunnen we aanbevelen: vanuit Kokkari bijvoorbeeld, waar je mooie wandelingen kunt maken door de Nachtegaalvallei en naar dorpjes in de bergen.

SNP wandelvakanties Griekenland

Wandelboekjes

Waar je ook voor kiest, bereid je goed voor. Met een goede wandelgids bijvoorbeeld. Voor heel veel bestemmingen zijn wandelboekjes op de markt, ook in het Nederlands. De gidsen van Sunflower zijn heel bekend, maar kijk ook eens naar de mooie wandelboekjes over Corfu Rhodos en Samos. Kijk altijd op de website van de uitgever of er actuele route updates zijn, want niet overal in Griekenland staat de tijd stil en zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Meer tips

Je hebt meer nodig dan alleen een wandelboekje en een goede kaart. Neem altijd voldoende water mee, vergeet je petje en de zonnebrand niet en let ook op je schoenen: met een paar strandslippers kom je beslist niet ver. Zorg er ook voor dat je iemand vertelt waar je naar toe gaat. Zeker als je alleen wandelt, is het verstandig om dit te laten weten aan je hoteleigenaar. En last-but-not-least: vergeet je goede humeur niet. Want wandelen in Griekenland is leuk!

Wandelvakanties

Wil je wandelen in Griekenland? Er zijn reisorganisaties die speciale wandelarrangementen aanbieden. Ross Holidays biedt een uitgebreid aanbod wandelvakanties in Griekenland. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Stukje meewandelen op Samos? Bekijk dan deze video…: