Epiros

Epiros: groene bergen, blauwe zee

Ross Holidays Epiros

De Griekse streek Épiros (ook wel Epirus genoemd) is nog niet zo bekend bij de doorsnee toerist. Ten onrechte, want juist hier vind je alles om een vakantie aan het strand te combineren met cultuur en natuur. Aan de kust vind je het prachtige plaatsje Parga, waar we een aparte pagina over hebben gemaakt. In het bergachtige binnenland vind je prachtige natuur. Hier ligt de Zagoria streek. Dit gebied, met unieke bergdorpen heeft misschien wel de mooiste natuur van heel Griekenland. Alle ingrediënten voor een mooie ontdekkingsreis dus!

Parga als mooie uitvalsbasis

Als je kiest voor Parga als verblijfplaats, geniet je van twee vliegen in één klap. Parga heeft alles voor een onvergetelijke zonvakantie. De mooiste stranden, gezellige terrasjes en een baai als uit een sprookjesboek. En van hieruit kun je mooie excursies maken, naar de Zagoria dorpen bijvoorbeeld.


Konitsa (5)

Zagoria dorpen

In het binnenland vind je het indrukwekkende Píndos-gebergte. De hoogste top is het begin van het Nationale Park Víkos-Aóos. Niet alleen vanwege de prachtige natuur is deze omgeving zo aantrekkelijk, maar ook de dorpen hebben een eigen karakter. De Zagoria dorpen zijn beslist een bezoek waard. Met huizen van leisteen en inwoners die vaak nog in traditionele klederdracht lopen, beleef je hier een uniek stukje Griekenland. In totaal zijn er zesenveertig dorpen, met bovendien veel wandelmogelijkheden.

10 x leuk om te doen in Epiros:

– Wandel net als Achilles door het ijskoude water van de mythologische rivier de Acheron

– Maak een dagtocht naar de indrukwekkende Zagoria dorpen

– Schiet de mooiste foto’s van het prachtige plaatsje Parga

– Ontmoet de zilversmeden van het stadje Ioannina

– Geniet van de lekkerste vis in de taverna’s van Sivota

– Maak een fraaie boottocht naar het eiland Paxos

– Luier op Lichnos Beach, het grote zandstrand van Parga

– Maak een onvergetelijke wandeling door de Vikos kloof

– Bezoek het imposante kasteel van Ioannina

– Ga naar de beroemde boogbrug van Arta, en geniet ook van de reis erheen

Reisaanbod

Wil je naar Epiros op vakantie? Reisorganisatie Ross Holidays brengt je naar de mooiste plaatsen aan de kust en neemt je mee naar onontdekte bestemmingen landinwaarts. Ook TUI heeft een interessant aanbod vakanties in Epiros. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Onze Parga en Epiros vakantie TOP 5: