Eilandhoppen

Eilandhoppen in Griekenland:
creëer je eigen ontdekkingsreis!

Old harbor of Rethymnon

Niets is zo avontuurlijk als eilandhoppen in Griekenland. Beleef de unieke ervaring van het langzaam wegvaren van een eiland vol mooie herinneringen en het net zo langzaam dichterbij komen van je volgende bestemming, die als een onbeschreven blad voor je ligt.
En met meer dan 6000 eilanden met elk een eigen sfeer, kun je je persoonlijke ontdekkingsreis zelf uitstippelen!

Onze TOP 5 aanbieders eilandhoppen…!

Oia, Santorini

Cycladen: witte huisjes, blauwe deuren

Wie gaat eilandhoppen, denkt allereerst aan de Cycladen. Deze groep eilanden ligt in het midden van de Egeïsche zee en je kent ze van de schilderachtige plaatjes van witte huizen met blauwe deuren en kozijnen. Je kunt er slenteren door de nauwe straatjes en genieten van een drankje in het kleurrijke vissershaventje. Griekenland voor levensgenieters dus. Elk eiland van de Cycladen heeft zo zijn eigen charme. Santorini is het vulkanische eiland met de steile kliffen en de mooiste zonsondergangen. Naxos is een eldorado voor wandelaars en heeft de mooiste stranden. En Folegandros heeft een middeleeuws hoofdstadje, waar je op één van de vele pleinen kunt genieten van de vriendelijke eilandsfeer. Je kunt je vakantie naar de Cycladen zelf samenstellen, maar Eilandhoppen op Maat maakt het je gemakkelijk met een ruime keuze aan kortere en langere voorbeelden van combinatiereizen.

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Dwalen door de veelzijdige Dodekanesos

De Griekse Dodekanesos (letterlijk: twaalf eilanden, maar het zijn er veel meer) liggen voor de kust van Turkije. Het heerlijke klimaat, de bijzondere geschiedenis met italiaanse en Turkse invloeden en de grote veelzijdigheid maken deze eilandengroep uitermate geschikt om te eilandhoppen. De bekendste eilanden zijn Rhodos en Kos, die ondanks het toerisme nog veel verborgen schatten voor je in petto hebben. Maar kies vooral ook minder bekende eilanden als het religieuze Patmos en het sponzeneiland Kalymnos. Ook hier kun je er voor kiezen om je eigen weg te gaan of om je te laten inspireren door de voorbeeld combinaties van Eilandhoppen op Maat.

Ionische eilanden: witte stranden, groene bossen

Ten westen van het Griekse vasteland vind je de Ionische eilanden. Het zijn de groenste van Griekenland, met een prachtige natuur en een voorjaar vol bloemen. Je vindt er ook de witste stranden en een helderblauwe zee. De Italiaanse invloeden zie je niet alleen terug in de architectuur, maar proef je ook in de heerlijke gerechten van de verschillende eilanden.
De eilanden Corfu en Lefkas zijn bekende Ionische eilanden, maar een absolute aanrader is ook Kefalonia met een prachtige natuur en rustige dorpjes. Het er naast gelegen Ithaki mag je ook beslist niet missen, net als het kleine eiland Paxos, met traditionele dorpen en heerlijke stranden, die je vaak alleen met een bootje kunt bereiken. Voorbeelden van mooie combinatiereizen vind je op Eilandhoppen op Maat.

Poros

De Saronische Golf: de traditie komt je tegemoet

Ten zuiden van Athene en ten oosten van de Peloponessos vind je de Saronische Golf. De eilanden in deze golf zijn vooral bekend bij de Grieken zelf. Veel inwoners van Athene genieten hier van een vakantie of vieren hier samen met hun familie de belangrijkste Griekse feestdagen. De eilanden zijn dan ook nog erg traditioneel en beslist een bezoek waard. Neem bijvoorbeeld het authentieke Poros, vlak voor de kust van de Peloponnesos. Dit vulkanische eiland met kleine witte huisjes die tegen de heuvels zijn opgebouwd is een feest om met de boot tegemoet te varen. Een must voor de echte eilandhopper! Ook Aegina is een aanrader, waar je overdag kunt genieten van een gevarieerd landschap en waar je ’s avonds neerstrijkt op een van de terrasjes aan de kleine vissershaven… Krijg je ook zin om je eigen avontuur samen te stellen? Je vindt ook hier inspiratie bij Eilandhoppen op Maat.

Farewell to Skiathos 2

De Sporaden: de Mamma Mia eilanden

Heb je de film Mamma Mia gezien? Dan heb je al kennis gemaakt met de prachtige natuur en de authentieke sfeer van de Sporaden. Skiathos, Skopelos en Alonissos zijn drie eilanden die je voor altijd bij zullen blijven. Op de eerste twee zijn de filmopnamen voor Mamma Mia gemaakt. Het kerkje van Aghios Ioannis op Skopelos zag er in de film sprookjesachtig uit, maar kan straks ook het decor van je eigen sprookje zijn!

Meer aanbod

Hierboven hebben we je een aantal suggesties gedaan om te gaan eilandhoppen in Griekenland. Op de website van Eilandhoppen op Maat vind je nog veel meer voorbeelden en kun je met een handig formulier een offerte op maat aanvragen. Vrijblijvende voorpret dus. Ook Sunweb en TUI hebben een aanbod voor eilandhoppers. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Onze TOP 5 aanbieders eilandhoppen…!