Corfu

Vakantie op Corfu:

Italiaanse sfeer op Griekse bodem

Onze Corfu vakantie TOP 5:

Eindeloos dwalen door de oude straatjes van de hoofdstad, heerlijk wandelen door het weelderige landschap of lekker slenteren door traditionele dorpjes? Tijdens je vakantie naar het Griekse eiland Corfu kan het allemaal

Wij noemen dit eiland Corfu of Korfoe, de Grieken zelf hebben het over Kerkyra. Dit prachtig groene eiland in de Middellandse Zee is eigenlijk een ideale kennismaking met al het goede dat Griekenland je te bieden heeft. Zo kun je er overdag heerlijk wandelen, fietsen of genieten van de uitstekende stranden. En ’s avonds schuif je zo aan bij de vriendelijke eilandbewoners om te proeven van het lekkere Griekse eten en een glas retzina.

Alles voor een fijne vakantie

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is Corfu eigenlijk gezegend met alle natuurlijke omstandigheden voor een fijne vakantie. Het eiland is te klein voor massatoerisme en groot genoeg om je er wekenlang te kunnen vermaken. Het landschap is bijvoorbeeld zeer gevarieerd. Zo vind je in het noorden hoge bergen, zoals de Pantókrator (917 m.). Wie deze top bereikt kan bij goed weer het hele eiland overzien. Bergdorpen liggen hier schilderachtig tegen de hellingen. Het midden van Corfu heeft een meer heuvelachtig karakter. En het zuiden is relatief vlak en groen. Hier vind je eindeloos veel olijfbomen.

Wandelen op Corfu

Het eiland Corfu leent zich dan ook uitstekend voor wandelingen, fietstochten of autoritjes. Het boekje ‘Wandelen op Corfu‘ bevat twintig wandeltochten, van pittige routes door de bergen tot heerlijke wandelingen langs het strand. Ook de wandelgids van Sunflower biedt een mooie combinatie van wandeltochten en autoroutes. Een aanrader voor iedereen die naar Corfu gaat en meer wil dan alleen genieten van de mooie stranden.

Corfu-Stad of Kerkyra

Ook de hoofdstad van het eiland is een plek om eindeloos van te genieten. De stad heeft door de eeuwen heen veel buitenlandse invloeden gehad. Zo proef je al snel iets van een Italiaanse sfeer op Griekse bodem. De oude stad, vol indrukwekkende herenhuizen, nodigt uit om rustig te slenteren door de smalle straatjes, gezellig te winkelen en om vervolgens neer te strijken op een op en top Grieks terrasje. Een uitgelezen plek om het drukke leven van de stad rustig langs je heen te laten gaan. Bezoek vooral ook de orthodoxe kathedraal, het Byzantijns museum en de twee forten van de stad.

10 x leuk om te doen op Corfu:

1. Proef de Italiaanse sferen in Corfu Stad

2. Verwonder je over het Acheillion paleis van Keizerin Sissi

3. Geniet van het uitzicht vanaf de Pantokrator, de hoogste berg van Corfu

4. Bezoek het Vlacherna klooster, het meest fotogenieke klooster van Griekenland

5. Vier de liefde en ontdek de legende van het Canal d’Amour

6. Relax aan het ontspannen strand van Glifada

7. Neem een duik in één van de baaien van Paleokatritsa

8. Bezoek het schelpenmuseum van Benitses

9. Geniet van het lange zandstrand van Agios Gordios

10. Huur een fiets en ontdek het prachtige heuvellandschap van Corfu

Tip:  combineer Corfu met Parga

Wie er de tijd voor heeft, kan een vakantie op Corfu gemakkelijk combineren met een verblijf in het schilderachtige Parga, gelegen op het Griekse vasteland (Epirus). Meer over Parga..

Tip: knuffelen met ezels

Op zoek naar iets heel bijzonders? Ga dan eens langs bij de Corfu Donkey Rescue. Deze organisatie vangt ezels op die oud zijn en niet meer kunnen werken of waarvan de eigenaar te oud wordt om ervoor te zorgen. Een bejaardenhuis voor ezels dus! Het is een prachtige plek te midden van olijfbomen en een oase voor toeristen die van rust en natuur houden. Ook de aanwezigheid van alle eze ls geeft de plek iets heel bijzonders. Volgens de vrijwilligers van dit project zijn ezels zeer zachtaardige dieren en is hun rust en kalmte een extra heerlijke vakantie-ervaring. Kinderen kunnen er heerlijk knuffelen met de ezels. De levensverhalen van deze ezels zijn veelal indrukwekkend en vertellen iets over het leven op Corfu vroeger en nu en over de geschiedenis van Griekenland. Een fijne plek om als toerist een paar uur door te brengen dus. Je vindt dit project net buiten het dorp Doukades (aan de weg naar Paleokastritsa). Veel plezier!

Verborgen juweeltjes

Onze geheime tip voor een bijzondere vakantie naar Corfu. Vier je vakantie in ‘het paleis van Niki’, ontdek ‘het verborgen juweeltje van Corfu’ en combineer rust en romantiek in één vakantie. Je vindt het bij de enige reisaanbieder die rechtsaf slaat waar anderen naar links gaan: Eliza was Here…

Reisaanbod

Wil je naar Corfu op vakantie? Aanrader is Ross Holidays. Deze Griekenland specialist biedt de mooiste accommodaties op dit eiland.
Eliza was here heeft kleinschalige vakanties naar Corfu. Reisorganisatie TUI heeft een groot en gevarieerd aanbod vakanties op Corfu. Bij Griekenland Online vind je bouwstenen om je eigen reis uit te stippelen. Kijk ook eens bij Sunweb Vakanties. Wil je Corfu combineren met één of meer andere Ionische eilanden? Kijk dan op Eilandhoppen op Maat. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Onze Corfu vakantie TOP 5: